Logo
10%

O șansă la o viața normală

Doamna Olimpia și soțul ei locuiesc într-un apartament micuț în orașul Buftea, împreună cu cei doi copii, Ștefan (19 ani) și Ioana (6 ani). Din cauza unei afecțiuni locomotorii, Ștefan, care este în clasa a 11-a, se deplasează în fotoliu rulant, iar pentru că este dependent de un concentrator de oxigen greoi, dificil de cărat, nu poate fi prezent în fiecare zi la toate cursurile de la liceu. În acest sens, colectivul de colegi și profesorii l-au susținut pe Ștefan cu donații ce îl vor ajuta să-și cumpere un concentrator de oxigen portabil, mult mai ușor.

Ștefan este pasionat de informatică și încearcă să-i transmită pasiunea și Ioanei. Fetița e în clasa 0 și a început să învețe să scrie. Din salariul tatălui, care lucrează într-un departament de încărcat-descărcat bagaje, și donațiile recurente din partea Crucii Roșii Române, familia își permite să aibă un trai modest.

Pentru doamna Olimpia, viitorul copiilor ei este cel mai important lucru. Este sigură că știința va avansa și că îl va ajuta pe Ștefan să se deplaseze mai ușor, și că, mergând zi de zi la școală, Ioana va avea un viitor luminos.