Logo
10%
infograpgic here

În prezent, unul din trei romÂni este expus riscului de sărăcie și de excluziune socială*

Nesiguranța mesei de mâine are consecințe grave, atât mentale, cât și fizice, ce pot afecta viitorul persoanelor care o resimte. O parte din creier e mereu preocupată cu asigurarea supraviețuirii.

* Datele sunt preluate din Raportul de țară din 2019 privind România

infograpgic here

Foamea afectează sănătatea mentală

Când suferi de foame în fiecare zi, ai un risc mai mare să dezvolți afecțiuni mentale precum depresie, anxietate și chiar stres posttraumatic. Ceea ce înseamnă că va fi mai greu să lucrezi zi de zi pentru o viață mai bună.

infograpgic here

Foamea afecteazĂ dezvoltarea copiilor

Peste o treime dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și 150.000 adorm flămânzi în fiecare seară, arată datele unui raport al Organizației Salvați Copiii și al Avocatului Poporului. Pentru a susţine procesul de creştere şi dezvoltare, copiii de vârstă mică au nevoi nutriţionale specifice. Subnutriția sau malnutriția are efecte grave asupra dezvoltării și creșterii copilului și își pune amprenta mai ales asupra comportamentului acestora. Ea determină o stare de iritabilitate, anxietate și îngreunează legarea relațiilor sociale cu alți copii. Tulburările de atenție pot surveni pe fondul carenței nutriționale și afectează prestația copiilor la școală.

infograpgic here

Foamea crește riscul de boli cronice

Nutriţia este esenţială pentru menţinerea sănătăţii şi stării de bine a fiinţei umane, la orice vârstă. Adulţii au nevoie de nutrienţi care să menţină sau să refacă sănătatea ţesuturilor şi să furnizeze energie pentru funcţionarea organismului. De aceea, atunci când există o carență alimentară, se pot dezvolta boli cronice precum tensiunea arterială, bolile inimii și diabet.